FRISS HÍREK

2010. április 12., hétfő

LEVÁLTOTTÁK A KORMÁNYT!!!!


OVB szavazási komédiával fűszerezve, de azért mégis csak történelmi győzelem született tegnap éjjel azzal, hogy a FIDESZ-KDMP az első fordulóban megszerezte a szavazatok 53%-át. Még 121 mandátum sorsa kérdéses, de ettől függetlenül a rendszerváltás óta egyetlen politikai erő se kapott ekkora arányú felhatalmazást. Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy „a győzelmük nem a Fideszé, hanem egész Magyarországé!” Hát így legyen! Az ünneplés a Vörösmarty téren folytatódott, ahol hosszas, a sportrendezvényeken megszokott, VIKTOR, VIKTOR, GYŐZTÜNK, GYŐZTÜNK biztatás közepette Viki folytatta a beszédét és kinyilatkoztatta, hogy „mélyreható és megrendítő változást akar a nép!” Mesterházy telefonon gratulált Magyarország következő miniszterelnökének.

Hát az már biztos, hogy változást akar a nép, mert mindegy, hogy FIDESZ, JOBBIK, vagy LMP, ha ezt a három pártra adott szavazatokat összemérjük a kormányzásban lévő MSZP-re, SZDSZ-re adott szavazatokkal és az utóbbi időben inkább a baloldalhoz édesgetett MDF maradék támogatottságával, akkor megsemmisítő az ítélet. A kormányt nem csak leváltották, de ki is herélték!

De a herélt ló is tud nagyot rúgni. Az MSZP alapbázisa megmaradt. Százezrek továbbra is bizalmat szavaztak Gyurcsány, Mesterházy és Lendvai triumvirátusnak, tehát ha Viktor tényleg egész Magyarország miniszterelnöke akar lenni, akkor nem szabad megfeledkezni az MSZP szimpatizánsokról sem.

Persze a legjobb védekezés a támadás, így Lendvai Ildikó már az első nyilatkozatában támadta a Fideszt. Logikus persze a reakció, hisz leendő kormánypárt a 2/3-os kormánytöbbség közelében áll. Egyből a listakészítést és a szavazóturizmus emlegetett. A reklámban is szépen össze volt mosva a Fidesz a radikális jobbik, akiket meg kell akadályozni, hogy hatalomra törjenek. Én azt tanácsolom, hogy példát kellene venni az LMP-ről, aki nem acsarkodott, hanem elsősorban az értékekre próbálta ráirányítani a figyelmet.

LMP egy fővárosi szórakozóhelyen ünnepelte 7,5%-os sikerét, ami szerintem valóságos csoda! Semmiből egy új párt feliratkozott a politikai térképre. Fiatalok és lendületesek vezetőik 90%-a még nem vett részt a politikában. Kíváncsian várom, hogy mennyire akarnak majd a mérleg nyelve lenni. Igaz róluk is leterjedt, hogy szavazóbázisukban nagy szerepe van az SZDSZ szimpatizánsoknak, de ez semmit se von le az értékükből.

Mint ahogy a JOBBIK győzelmét se vegyük félvállról. Bár kissé nevetséges volt, ahogy a médiában az MSZP és az MDF, az egyetemi bulik közben részegen készült pillanatfelvételekre cserélte az addig magyar Gárdával és a fasizmussal riogató mondatait. Nevetséges azt gondolni, hogy a Jobbik csak a huhogós és ordenáré módon viselkedő szurkolókból, TV székházat leromboló tömegbázisból vagy antiszemitizmusban nevelkedett terroristákból áll. Attól, hogy valaki magyar zászlót lenget, megkérdőjelezi igazságosságát a Trianoni szerződésnek, vagy felelősségre vonást szeretne, nem feltétlenül terrorista. Hanem lehet hogy csak másképp gondolkodó. Mert hogy is nevezi magát az MSZP a Fidesszel szemben. Ugyanígy! Éppen ezért nem értem, ha ő gondolkodhat másképp és ezt számon is kéri a Fideszen, akkor miért nem ismeri el, hogy százezrek másképp gondolkodnak az országról mint a két legnagyobb párt. Nagyon sok értelmiségi és név nélküli szimpatizánsa van a Jobbiknak és Vona Gáborék, akármennyire is nehéz ezt elismerni, de megduplázták a támogatottságukat az elmúlt fél évhez képest ami 1-2 éve még csak 2% körüli volt. Persze nyilván én is kérem őket, hogy a radikalizmus ne erősödjön tovább.

MSZP retorikájában már megint, a vereséget győzelemre színező mondatok kaptak szárnyra. Nevetségesnek hat számomra az, hogy a Jobbikhoz képest minimálisan több szavazatot szerezve, a második forduló előtt máris úgy emlegeti magát, mint a legnagyobb ellenzéki párt. Persze 2%-al vezet valóban a Jobbik előtt, de egyrészről ez még változhat a 2. fordulóban, másrészről meg kellene már érteniük, hogy a tényeket hiába burkolják be valamiféle rózsaszín ködbe, a nép igenis nem volt megelégedve a kormányzással. De a legjobb védekezés a támadás alapon, biztos, hogy nem fog Lampert Mónika reggel a tévében úgy nyilatkozni, mint ahogy azt Dávid Ibolya tette meg!

MDF éléről ugyanis lemondott Dávid Ibolya, aki elismertre, hogy súlyos vereséget szenvedtek. Igaz egyből a külső okokra hivatkozott, majd átgondolva a helyzetet mégis levonta a saját felelősségét is. Mérsékelt politikát kért a győztesektől. Talán az MSZP-ben is radikális változás kellene. Fiatalok, akik a valóságot mondják és nem öszödi kiszivárgott stílusban, meg a „hangosan mondom, hogy mindenki megértse nem lesz gázáremelés” kezelik le azokat akik másképp gondolják. Persze ettől még a baloldal ott van a parlamentbe és kemény ellenzéki pozícióra készül és senki se fog lemondani, mert a pozíciók a legfontosabbak.

Kedves állampolgár és kedves olvasó! Most készülj fel, hogy a 3 órával meghosszabbított kampánycsend után, felerősödnek a nyilatkozatok, hisz a FIDESZ 2/3 többsége kell ahhoz, hogy erősen és szabadon kormányozhasson, MSZP pedig egyszerre kell küzdenie mindkét fronton. Alulról a Jobbikkal és felülről Orbán Viktorral. Tehát 2 hét múlva ismét ott leszünk az urnák mellett és szavazni fogunk és továbbra is azt hangoztatom, mindegy hogy kire szavazol, mert egy dologban egyet akarsz, jobb életet magadnak és a családodnak és jobbat Magyarországnak. De az biztos, hogy az elkövetkező 4 évben mindenkinek másképp kell politizálni a magyar parlamentben, mert a NÉP változást akar. Mert a NÉP és bele értem magam is, nem volt megelégedve azzal a helyzettel, amiben most anyagilag, lelkileg és testileg áll. Tehát minden megválasztott politikusnak erkölcsi kötelessége és történelmi felelőssége, hogy radikális változást hozzon, az egészségügyben, a nyugdíjrendszerben, a gazdaságban, az adókban, a korrupciós ügyekben és még sorolhatnám!

Mert ha nem lesz változás még a végén én is politizálni fogok és attól aztán az ISTEN MENTSE meg a jelenlegi politikai pártokat. Szóval uraim és kedves hölgyek ott a parlamentben, tessék összeszedni magatokat és minden választási ígéretet betartani, mert ha nem háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi vissza!

Na ennyit akartam mondani a választásokról….mert nagyon bátor vagyok!

Ja és te hallottál a Civil szervezetről, akik egyébként 0,9% körüli támogatottsággal bírtak. Vagyis szintén kiestek a versenyből. Nekem csak az nem tetszett ezzel kapcsolatban, hogy az elmúlt 1 hónapban a hat pártból 5 párttal minden nap több ízben is foglalkozott a média, de a 6. pártról mintha el lettek volna feledkezve. Na de ez is jellemző volt eddig. Nem egyformán mérnek!

De majd most, talán jobb lesz!
vagy bilibe ér a kezem!


ÉS TE SZERINTED MOST JOBB LESZ???

1 megjegyzés:

Judyty írta...

Kedves Olvasó!Kedves Barátaim!Ez utóbbi ugye ismerős?
Én nem fogom ennyire kivesézni a politikai vereségeket és győzelmeket, mert már a csapból is ez folyik és a tények magukért beszélnek.Az a politika lényege, hogy az embereknek jó legyen. Mindenesetre mindenki várja a változásokat!!!!!